IKEA recheamă produsele CHOKLAD MÖRK 60% şi CHOKLAD MÖRK 70% din cauza conţinutului de lapte şi alune nedeclarat

Postat la 27 iunie 2016 70 afişări

IKEA recheamă produsele CHOKLAD MÖRK 60% şi CHOKLAD MÖRK 70% din cauza conţinutului de lapte şi alune nedeclarat

Compania IKEA îi informează pe clienţii care au cumpărat ciocolată neagră CHOKLAD MÖRK 60% şi CHOKLAD MÖRK 70% că prezenţa laptelui şi a alunelor în compoziţie nu este declarată suficient pe ambalajele produselor.  Persoanele care nu sunt alergice la lapte sau alune pot consuma ambele tipuri de ciocolată fără probleme.

Reţeta tabletelor de ciocolată neagră CHOKLAD MÖRK 60% şi CHOKLAD MÖRK 70% nu conţine lapte sau alune. În schimb, cele două tipuri de ciocolată sunt produse pe aceeaşi linie de producţie cu alte produse care conţin lapte şi alune, astfel încât există posibilitatea ca persoanele alergice la lapte sau alune să manifeste reacţii alergice în urma consumului celor două produse.

Compania IKEA invită persoanele alergice la alune sau lapte, care au cumpărat produse CHOKLAD MÖRK 60% şi CHOKLAD MÖRK 70% aflate în termenul de valabilitate, să le aducă înapoi în magazinul IKEA din Bucureşti, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Termenul de valabilitate se găseşte pe spatele ambalajului (YYYY/MM/DD).

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut aproximativ 69.000 de bucăţi din cele două produse şi nu a înregistrat sesizări din parteaconsumatorilor.

Codurile şi preţurile produselor afectate sunt: 

CHOKLAD MÖRK 60%, Ciocolată neagră 60%, 100g – 3,50 lei;

CHOKLAD MÖRK 70%, Ciocolată neagră 70%, 100g – 4,50 lei.

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găseşte la vânzare în magazinul IKEA din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ikea-recheama-produsele-choklad-m-rk-60-si-choklad-m-rk-70-din-cauza-continutului-de-lapte-si-alune-nedeclarat-15508791
15508791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.