Idei pentru Guvern: Cele mai ciudate taxe din lume (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 27 decembrie 2010 75 afişări

In mod normal, taxele si impozitele aduc mai bine de o treime din bugetul de stat. Pentru a creste aceste venituri, guvernantii din toata lumea ajung sa taxeze cele mai neobisnuite lucruri si activitati, mai ales daca ating in acest fel o mare parte din populatie.

Au existat de-a lungul timpului incercari in mai multe colturi ale lumii de a taxa internetul sau accesul la internet. In Marea Britanie, cetatenii platesc o taxa TV redusa la jumatate pentru cei declarati prin lege nevazatori. Si in Romania, pe factura de electricitate apare o taxa de TV si radio aplicabila inclusiv celor care nu au aceste echipamente in locuinta.

Asemenea taxe nu reprezinta altceva decat incercarea guvernantilor de a creste veniturile la bugetul de stat. Practic, orice obiect sau activitate pot fi intr-un final supuse unui sistem de taxare; doar asa se poate explica o taxa pe palarie, pe barba sau pe lasitate, doar cateva dintre cele mai ciudate taxe din lume, in viziunea site-ului Listverse.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
idei,
guvern,
taxe,
buget,
venituri
/actualitate/idei-pentru-guvern-cele-mai-ciudate-taxe-din-lume-galerie-foto-7839800
7839800
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.