Huawei a anunţat că propriul său sistem de operare ar putea fi gata în acest an

Postat la 24 mai 2019 79 afişări

Compania chineză Huawei a anunţat că îşi pregăteşte propriul sistem de operare pentru smartphone-uri care ar putea fi disponibil în China până în toamna acestui an, anunţă CNBC.

Huawei a anunţat că propriul său sistem de operare ar putea fi gata în acest an

Richard Yu, CEO al afacerilor diviziei de bunuri de consum Huawei, spune că o versiune internaţională a sistemului de operare va fi finalizată în primul sau al doilea trimestru al anului viitor, şi va include propria variantă de magazin de aplicaţii.

Yu a subliniat că Huawei va lansa propriul sistem de operare numai dacă firmei chineze i-ar fi interzisă utilizarea sistemului Android al Google sau Windows al Microsoft.

Compania americană Google a restricţionat accesul dispozitivelor Huawei la unele actualizări ale sistemului de operare Android, în urma măsurilor luate de preşedintele american Donald Trump împotriva companiei chineze. Utilizatorii noilor modele de telefoane Huawei nu vor mai avea acces la unele aplicaţii din Google Apps.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.