HTC revine pe piaţa tabletelor printr-un parteneriat cu Google

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 28 septembrie 2014 62 afişări

HTC va reveni pe piaţa tabletelor printr-un parteneriat cu Google pentru viitoarea tabletă Nexus cu ecran de 9 inci, au declarat surse apropiate situaţiei potrivit cărora Google a preferat această companie în detrimentul unor fabricanţi mai experimentaţi, ca Samsung.

HTC revine pe piaţa tabletelor printr-un parteneriat cu Google

După vânzările dezamăgitoare aduse de tableta Flyer în 2011, reprezentanţii HTC anunţaseră că nu vor mai produce tablete până nu vor avea un motiv suficient de bun pentru a încerca din nou. Sursele au precizat că ingineri ai HTC au călătorit în ultimele luni la sediul Googleplex din Mountain View pentru a lucra la acest proiect.

Reprezentanţii Google şi HTC au refuzat să comenteze informaţiile. Parteneriatul Google cu HTC ar putea părea neobişnuit, având în vedere că HTC nu are o experienţă notabilă în domeniul tabletelor, producţia companiei fiind concentrată aproape în exclusivitate pe smartphone-uri. Decizia Google reflectă însă politica grupului de a construi o bază largă de parteneri, pe care să îi schimbe de la un produs la altul, pentru a evita ca unul dintre producători să câştige o poziţie de monopol, a spus o persoană apropiată situaţiei.

Acesta este motivul pentru care Google a atras HTC ca partener la producţia tabletei Nexus. Smartphone-urile One ale HTC au fost bine primite pe piaţă, fiind considerate de către unii analişti drept cele mai bune smartphone-uri cu sistem Android.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/htc-revine-pe-piata-tabletelor-printr-un-parteneriat-cu-google-13353873
13353873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.