Hemoragia băncilor se extinde a doua şedinţă consecutiv: După ce au deschis pe plus, acţiunile băncilor se îndreaptă din nou spre pierderi masive: Banca Transilvania a scăzut cu până la 5%, iar BRD cu peste 4%

Postat la 31 august 2017 272 afişări

UPDATE ora 12:30. Acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu peste 5%.

Hemoragia băncilor se extinde a doua şedinţă consecutiv: După ce au deschis pe plus, acţiunile băncilor se îndreaptă din nou spre pierderi masive: Banca Transilvania a scăzut cu până la 5%, iar BRD cu peste 4%

UPDATE ora 12:15. Acţiunile BT au scăzut cu 4,64%, în timp ce BRD SocGen 4,19%. Indicele BET a scăzut cu 2,08%, în timp ce indicele BET-FI a scăzut cu 1,23%. 

 

UPDATE ora 11:45. Acţiunile băncilor au început din nou să scadă pe bursă, TVL, cel mai tranzacţionant emitent de la bursa românească având un minus de 3,38%, în timp ce BRD a scăzut cu 2,84%. Indicele BET a înregistrat un declin de 1,56%, după ce dimineaţă era pe plus cu 0,35%. Indicele BET-Fi a scăzut cu 1,16%. 

 

Băncile au deschsi pe creştere sesiunea de tranzacţionare de joi pe BVB, după ce ieri au închis în scădere cu peste 3%. Ieri, în cadrul emisiunii de business ZF Live, senatorul PNL Florin Cîţu, membru al Comisiei Buget-Finanţe, a spus că guvernul pregăteşte o nouă taxă pe activele bancare, de 0,5%. Imediat după anunţ acţiunile băncilor au început să scadă. 

 

Acţiunile Băncii Transilvania au crescut în dimineaţa şedinţei de joi cu 0,84%, în timp ce acţiunile BRD SocGen au urcat cu 1,49%. Indicele BET a înregistrat o creştere de 0,35%, în timp ce BET-FI a avut un avans de 0,33%. Cea mai mare creştere pe Bursă a fost înregistrată de acţiunile MedLife, care au avut un avans de 2,78%. 

 

Ieri Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emintent de la bursa românească, se depreciaseră cu 3%, la 2,375 lei, în timp ce titlurile BRD scăzuseră cu până la 3,7% la 13,38 lei, cele mai abrupte scăderi de la bursa românească.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.