Handbal feminin: România va întâlni Austria în barajul pentru Campionatul Mondial din 2017

Autor: Andrei Ionascu Postat la 18 decembrie 2016 113 afişări

Echipa naţională feminină de handbal a României va juca împotriva reprezentativei Austriei în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2017, în dublă manşă, potrivit Federaţiei Europene de Handbal.

Echipa antrenată de către Ambros Martin va întâlni Austria pe 9 sau 11 iunie 2017 pe teren propriu (turul), respectiv 13 sau 15 iunie în deplasare (returul). Celelalte confruntări din play-off sunt: Muntenegru - Belarus, Italia - Serbia, Rusia - Polonia, Ungaria - Slovacia, Ucraina - Spania, Croaţia - Slovenia, Cehia - Turcia, Macedonia - Suedia.

Selecţionerul Austriei este româno-germanul Herbert Muller (54 de ani), care mai pregăteşte şi formaţia germană Thuringer. Muller s-a născut la Timişoara, din etnici germani, şi a pregătit echipa feminină de handbal Rulmentul Braşov în perioada 2008-2010.

Austria a disputat în luna decembrie calificări pentru Campionatul Mondial din 2017 şi a înregistrat două victorii şi o înfrângere (24-28 cu Islanda, 28-19 cu Macedonia şi 29-20 cu Insulele Feroe). Cea mai bună clasare a Austriei la un Campionat Mondial a fost locul 3 în 1999. Austria nu s-a mai calificat la acest turneu final din 2009.

Tricolorele au făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru barajul Campionatului Mondial din 2017, evitând adversare precum Cehia, Spania, Ungaria, Muntenegru, Rusia, Slovenia, Serbia sau Suedia.

Echipele calificate direct la Campionatul Mondial, care se va disputa în perioada 1-17 decembrie 2017, sunt Germania, în calitate de gazdă a turneului, Norvegia (deţinătoarea titlului), Franţa, Danemarca şi Olanda (semifinalistele Campionatului European din Suedia).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.