Hackerii pot intra în creierul nostru. Fenomenul a devenit deja o ameninţare

Postat la 07 august 2016 381 afişări

Hackerii pot intra în creierul nostru. Fenomenul a devenit deja o ameninţare

Hoţii cibernetici există, chiar în acest moment ar putea să fure datele personale ale unui individ.

Experţii de la Universitatea din Washington au dezvăluit cum hackerii inserează imagini în aplicaţiile suspecte care pot înregistra reacţiile inconştiente ale creierului folosind interfeţe creier-computer.

Interfeţele creier-computer sunt utilizate cel mai des în medicină şi alte industrii precum marketing, gaming şi enterteinment.

Deşi tehnologia a fost inventată pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor,  în mâinile persoanei greşite efectele sale ar putea fi devastatoare. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au declarat că oficialităţile trebuie, urgent, să implementeze un cadru de securitate şi intimitate pentru ai putea opri pe cei care ne utilizează creierul împotriva noastră.

,,Nu mai este mult timp,'' a declarat inginerul electrician Howard Chizeck.

Chizeck şi colega sa, inginerul Tamara Bonaci, demarează cercetări despre hacking care  includ utilizarea interfeţelor creier-computer combinată cu mesajele subliminale inserate în jocurile video, pentru a colecta informaţii private despre utilizator.

De exemplu, atunci când o persoană joacă un joc video acesta va vedea logo-ul unor brand-uri familiare care îi apar pe ecran şi apoi dispar. Hackerii pun aceste imagini în jocuri, pentru a înregistra răspunsul neintenţionat al creierului la ele, folosind o interfaţă creier-calculator.

Aceşti hoţi cibernetici pot afla cu ce partid politic simpatizezi, ce credinţe religioase are o persoană sau ce orientare sexuală îşi asumă.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
hackeri,
refuz,
timp,
amenintare,
fenomen,
intrare,
computer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.