Guvernul Indiei anunţă că va revoca statutul special al regiunii Kashmir

Postat la 05 august 2019 203 afişări

Guvernul federal al Indiei a anunţat luni că va revoca statutul special constituţional al regiunii Kashmirul indian şi că intenţionează să restructureze teritoriul disputat, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Guvernul Indiei anunţă că va revoca statutul special al regiunii Kashmir

Articolul 370 din Constituţia Indiei, care oferă un statul special asupra teritoriilor Jammu şi Kashmir, va fi eliminat, a declarat ministrul indian al Afacerilor Interne, Amit Shah.

Statul urmează să fie "re-organizat" sau restructurat, a mai informat Shah, prezentând proiecte de lege în acest sens în faţa camerei superioare a Parlamentului.

Articolul 370 permite regiunii Kashmir să aibă propria sa constituţie, un steag separat şi independenţă în aproape toate domeniile cu excepţia afacerilor externe, apărării şi comunicaţiilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
special,
regiune,
anunt,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.