Guvernul Elveţiei anulează sancţiunile economice impuse Iranului

Autor: Mihai Draghici Postat la 13 august 2015 107 afişări

Guvernul Elveţiei va începe, de joi, să anuleze treptat sancţiunile economice impuse Iranului, în contextul acordului nuclear internaţional cu Teheranul, informează site-ul agenţiei DPA.

Ministerul elveţian al Economiei a anunţat că vor fi anulate sancţiunile vizând metalele preţioase şi produsele petrochimice, precum şi unele restricţii financiare şi în domeniul asigurărilor.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au suspendat aceste sancţiuni de la începutul anului 2014, fără însă a le anula, în virtutea acordului interimar cu Iranul din 2013.

Guvernul Elveţiei a explicat că anularea sancţiunilor are rolul de a susţine implementarea acordului nuclear încheiat de marile puteri cu Iranul.

"Consiliul federal vrea să semnaleze că poziţia sa faţă de Iran, dezvoltată şi menţinută de-a lungul multor ani, ar trebui folosită pentru promovarea unor schimburi politice şi economice extinse cu Teheranul", a comunicat Ministerul elveţian al Economiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ELVEŢIA,
IRAN,
/actualitate/guvernul-elvetiei-anuleaza-sanctiunile-economice-impuse-iranului-14674444
14674444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.