Guvernul a şters datorii de 1,1 miliarde lei acumulate de companii din industria de apărare

Postat la 14 mai 2014 49 afişări

Guvernul a şters marţi datorii de 1,1 miliarde de lei (248,6 milioane de euro) ale unor companii din industria de apărare deţinute integral de stat, informează Ministerul Economiei.

Guvernul a şters datorii de 1,1 miliarde lei acumulate de companii din industria de apărare

 "Prin ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern sunt anulate obligaţiile fiscale în sumă de 1.104.094 mii lei datorate de unii operatori economici din industria de apărare", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Astfel, au fost anulate datoriile companiilor Tohan Zărneşt, Carfil, Metrom, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Plopeni, Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Mija, Uzina Automecanica Moreni, Arsenal-Reşiţa, Uzina Mecanică Bucureşti, Electromecanica Ploieşti, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, Pirochim Victoria şi ale Fabricii de Pulberi Făgăraş.

La începutul şedinţei de marţi a Guvernului, premierul Victor Ponta a declarat că datoriile istorice ale industriei de apărare vor fi şterse de Guvern, prin proceduri acceptate de către Uniunea Europeană, pentru a salva locuri de muncă şi a relansa un sector esenţial pentru economia românească.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-sters-datorii-de-1-1-miliarde-lei-acumulate-de-companii-din-industria-de-aparare-12625770
12625770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.