Guvernul a decis: DIPI a fost desfiinţată, iar DGPI a fost înfiinţată

Postat la 02 noiembrie 2016 401 afişări

Guvernul a decis: DIPI a fost desfiinţată, iar DGPI a fost înfiinţată

Guvernul a decis miercuri desfiinţarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi înfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă, noua structură urmând să fie pusă sub control parlamentar.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a afirmat că înfiinţarea DGPI a reprezentat o prioritate care ''venea din realităţile apărute de-a cursul timpului, mai ales în acest an, în ceea ce priveşte funcţionarea acestei structuri''.

''Elementul de noutate e faptul că avem o normă primară la nivel de lege pentru funcţionarea structurii de protecţie internă a ministerului, ceea ce până acum nu aveam. Era reglementată doar prin câteva prevederi în legea funcţionării MAI. Deci creăm practic, pentru prima oară, un cadru juridic clar pentru funcţionarea acestei structuri. Aceasta nu poate decât să aducă garanţii suplimentare cu privire la modul în care funcţionează o astfel de structură'', a declarat Dragoş Tudorache, după şedinţa de guvern.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.