Grupul iQuest creşte veniturile cu 15%

Autor: Ioana Matei Postat la 25 octombrie 2013 65 afişări

Grupul specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii software iQuest anunţă creşterea cifrei de afaceri în 2013, la 25 de milioane de euro şi estimează majorarea veniturilor interne la 15% din business.

Grupul iQuest creşte veniturile cu 15%

iQuest s-a axat pe pieţele internaţionale, prin derularea de proiecte cu clienţi precum Roche, Virgin Atlantic Airlines, Financial Times, Vodafone, Ikea. La începutul anului, compania a recrutat în echipa de management executivi din companii precum Microsoft, SAP sau Nestlé.

În prezent, iQuest numără peste 500 de specialişti IT în 10 centre din România (Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gotheburg), Elveţia (Zürich), Ungaria (Budapesta) şi Statele Unite (Palo Alto), şi este unul dintre membrii fondatori ai Cluj IT Cluster. În 2014, reprezentanţii companiei estimează o creştere de 20% a numărului de angajaţi.

În perioada următoare, iQuest a anunţat că va accentua şi prezenţa pe piaţa locală. „Business-ul de pe piaţa locală cuprinde două direcţii: sectorul privat, unde dezvoltarea este constantă, dar cu un trend moderat crescător şi sectorul public, unde iQuest, începând cu anul 2012, este din ce în ce mai prezent. Valoarea business-ului local în cifra de afaceri iQuest este în continuă creştere, iar pentru acest an estimăm o pondere de 15%”, a explicat Horia Cerchez, site manager iQuest Bucureşti.

Compania estimează că ritmul de creştere pe piaţa locală va fi mai accelerat decât pe plan extern şi aşteaptă o relansare a investiţiilor în IT, mai ales în sectorul privat, unde vor creşte în importanţă soluţiile dedicate şi dezvoltate pentru rezolvarea punctuală a unor probleme, care să conducă la creşterea productivităţii, a controlului şi a predictibilităţii business-ului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grupul-iquest-creste-veniturile-cu-15-11561260
11561260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.