Grila TVR3, în suspensie la CNA întrucât TVR nu a depus documentaţia privind reeşalonarea datoriilor

Autor: Madalina Cerban Postat la 28 octombrie 2014 40 afişări

Grila de toamnă a TVR 3 a intrat marţi în atenţia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care nu a aprobat noua structură a acestei televiziuni, din cauză că SRTv nu a depus la CNA documentaţia privind reeşalonarea datoriilor sale, aşa cum prevede Legea audiovizualului.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a Societăţii Române de Televiziune (SRTv) privind modificarea structurii de programe a TVR 3 şi a studiourilor teritoriale ale televiziunii publice.

La şedinţa CNA a fost prezent şi Mircea Neacşa, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3.

Potrivit acestuia, TVR 3 şi studiourile teritoriale ale televiziunii publice doresc să revină la o grilă asemănătoare cu cea din primăvară, având în vedere că în timpul verii "producţia a fost redusă".

"Grila de vară (a TVR 3 şi a studiourilor teritoriale, n.r.) a fost concepută pe reluări, astfel încât să fie pregătite programele pentru grila de toamnă", a spus Mircea Neacşa.

El a precizat că, în toamnă, TVR 3 păstrează liniile tematice pe fiecare tronson orar. "Dorinţa şi tendinţa a fost de o conturare a unei identităţi vizuale, în primul rând, a TVR 3 mai pregnante, în dorinţa de a deveni un agregator al producţiilor media teritoriale şi nu doar o platformă comună", a explicat acesta.

Mircea Neacşa a mai spus că, în grila de toamnă, studiourile teritoriale ale TVR îşi vor mări perioada de difuzare, care a fost redusă în timpul verii. "Dorinţa noastră este de a dezvolta produsele venite din teritoriu (...) Nu ne dorim decât să avem o structură coerentă a programelor respective", a mai spus el.

CNA a decis însă să nu aprobe noua structură a TVR 3 şi a studiourilor teritoriale din cauză că SRTv nu a depus certificatul fiscal din care să rezulte că nu are datorii sau, în cazul în care are datorii, documentaţia privind reeşalonarea acestora, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

"Pentru" modificarea structurii de programe a TVR 3 şi a studiourilor teritoriale au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, în timp ce "împotrivă" au votat Lorand Turos, Monica Gubernat şi Laura Georgescu.

Potrivit articolului 51 din Legea audiovizualului, "(1) Procedura şi condiţiile de eliberare şi modificare a licenţei audiovizuale se stabilesc prin decizie a Consiliului. Solicitanţii au obligaţia să depună declaraţii notariale, emise la momentul solicitării licenţei audiovizuale, prin care societatea comercială care solicită acordarea licenţei, precum şi fiecare asociat sau acţionar care deţine o cotă mai mare de 20% din capitalul social ori din drepturile de vot ale unei societăţi titulare de licenţă audiovizuală declară pe propria răspundere dacă este investitor sau acţionar direct ori indirect la alte societăţi comerciale de comunicaţie audiovizuală, cu precizarea procentului deţinut din capitalul social al acestora, precum şi să depună certificate fiscale din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicită acordarea licenţei nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat. (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) se poate acorda sau modifica licenţa în cazul în care societatea înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat, dar beneficiază de înlesniri sau reeşalonări la plata acestora. În această situaţie, societatea este obligată să depună dovada acordării acestor facilităţi".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR 3,
CNA,
GRILĂ
/actualitate/grila-tvr3-in-suspensie-la-cna-intrucat-tvr-nu-a-depus-documentatia-privind-reesalonarea-datoriilor-13475528
13475528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.