Greva piloţilor Air France ar putea avea un impact de 500 de milioane de euro

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 08 octombrie 2014 24 afişări

Greva record a piloţilor Air France, care a afectat compania pe parcursul a două săptămâni luna trecută, ar putea avea un impact "de ordinul a 500 de milioane de euro" pentru anul 2014, a anunţat, miercuri, grupul Air France-KLM.

Conflictul, lansat de piloţii care s-au opus proiectului Air France de a se extinde în sectorul low cost, prin filiala Transavia, a provocat în luna septembrie o scădere cu 15,9% a traficului de pasageri şi cu 17,7% a traficului de mărfuri.

Impactul grevei asupra rezultatelor financiare pentru cel de-al treilea trimestru este evaluat de conducerea grupului franco-olandez între 320 şi 350 de milioane de euro, dar suma riscă să crească, iar grupul se teme că până la sfârşitul anului se va confrunta cu o scădere a numărului de clienţi.

De altfel, grupul Air France-KLM a observat în perioada cuprinsă între începutul şi sfârşitul grevei (din 15 până în 18 septembrie) o rată a rezervărilor pentru lunile următoare mai redusă decât de obicei.

În consecinţă, impactul grevei asupra încasărilor ar putea fi de "ordinul a 500 de milioane de euro", potrivit grupului franco-olandez, care se aşteapta anterior la profit cuprins între 2,2 şi 2,3 miliarde de euro, estimare redusă între timp la o sumă cuprinsă între 1,7 şi 1,8 miliarde.

Statul francez este acţionar în proporţie de aproximativ 16 la sută al grupului Air France-KLM, numărul doi european în transportul aerian după Lufthansa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
GREVĂ,
AIR FRANCE
/actualitate/greva-pilotilor-air-france-ar-putea-avea-un-impact-de-500-de-milioane-de-euro-13371112
13371112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.