Grevă la metroul din Atena, în prima zi a anului

Postat la 01 ianuarie 2013 7 afişări

Grecia a început anul 2013 cu o grevă care a paralizat circulaţia metrolului din Atena, în semn de protest faţă de tăierile bugetare şi cura de austeritate la care este supusă ţara.

Fără mari repercusiuni asupra vieţii cotidiene a capitalei după festivităţile nocturne, această grevă de 24 de ore urmăreşte să conteste alinierea salariilor angajaţilor companiei de metrou la cele ale funcţionarilor publici. Sindicatul acestora şi-a multiplicat în ultimele luni grevele împotriva acestor măsuri, luate în cadrul înăspririi curei de austeritate şi redresare aplicate pentru ca UE şi FMI să continue susţinerea financiară a ţării.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
zona euro,
criza,
greva,
metrou
/actualitate/greva-la-metroul-din-atena-in-prima-zi-a-anului-10420583
10420583
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.