Greta Thunberg, adolescenta suedeză care a declanşat cel mai mare protest din istorie pentru salvarea mediului, a fost aleasă omul anului 2019 de celebra publicaţie Time

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 12 decembrie 2019 95 afişări

Greta Thunberg, adolescenta suedeză care a declanşat cel mai mare protest din istorie pentru salvarea mediului, a fost aleasă omul anului 2019 de celebra publicaţie Time

Celebra activistă suedeză, Greta Thunberg, care a devenit cunoscută pentru faptul că a declanşat cea mai mare mişcare pentru protecţia mediului din istorie şi pentru discursul ei critic adresat în cadrul summitului ONU liderilor lumii, a fost nominalizată „Omul anului 2019” de către celebra publicaţie Time, scrie BBC.

În 2018, tânăra a început să protesteze în faţa parlamentului suedez şi să ceară liderilor politici suedezi să implementeze măsuri mai drastice pentru rezolvarea problemei climatice. Majoritatea zilelor de vineri şi le-a petrecut protestând, iar în scurt timp, actul ei de rebeliune împotriva ignoranţei factorilor politici a declanşat proteste pentru mediu în întreaga lume. Cu timpul, protestele au început să capete din ce în ce mai mult ecou sub hashtag-ul #FridaysForFuture.

Din 2018 şi până în prezent, Greta Thunberg s-a transformat într-un simbol al luptei impotriva schimbărilor climatice, iar acţiunile ei au inspirat milioane de studenţi de pe tot globul, să se adune şi să protesteze.

La începutul acestui an, adolescenta suedeză a fost nominalizată ca şi candidată la Premiul Nobel pentru Pace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declansare,
masuri,
lideri,
adolescent,
alegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.