Grecia: Toate problemele să fie rezolvate paşnic, pot fi create premisele unui război rece

Autor: Corespondenţă De La Trimisul Mediafax La Atena, Alexandru Moise Postat la 18 martie 2014 45 afişări

Europa îşi menţine o poziţie clară ca toate problemele să fie rezolvate paşnic, cu soluţii care să respecte independenţa şi autonomia fiecărei ţări, deoarece "mişcările de trupe" creează tensiune mondială şi, posibil, premisele unui război rece, a afirmat premierul Greciei, ţară care deţine şefia UE.

Premierul grec, Antonis Samaras, a arătat, într-o conferinţă de presă susţinută, la Atena, cu premierul Victor Ponta, că este preocupat de problemele amintite şi consideră că rezolvarea acestora trebuie să fie una democratică.

"Aceste probleme se află pe agenda zilnică a discuţiilor noastre la nivel european. Europa are o poziţie foarte clară în rezolvarea tuturor problemelor pe cale paşnică, aceste soluţii trebuie să respecte independenţa şi autonomia fiecărei ţări. Am făcut o declaraţie foarte clară referitor la Ucraina, cred că aceste mişcări de trupe nu ajută sub nicio formă, deci anumite acţiuni, care ar crea o stare de tensiune mult mai accentuată, nu ajută niciodată. Sunt anumite probleme, anumite acţiuni, care creează în general o stare de tensiune modială, nu numai pe plan european, nu numai a părţilor implicate în conflict, ci în general. Indiferent ce ţară din Europa ar întâmplna asemenea probleme, poziţia noastră ar fi aceeaşi. Eu sunt foarte categoric aici, ar putea crea premisele unui război rece ", a spus Samaras.

El a adăugat că rezolvările democratice, pe cale paşnică, sunt cele mai bune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
CONFLICT,
/actualitate/grecia-toate-problemele-sa-fie-rezolvate-pasnic-pot-fi-create-premisele-unui-razboi-rece-12286140
12286140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.