Google lansează cel mai bun telefon pe care nimeni nu îl va cumpăra

Autor: Ioana Matei Postat la 02 august 2013 4057 afişări

Fotografii prin simpla răsucire a telefonului, comenzi vocale asemănătoare celor prin Siri, actualizarea notificărilor odată ce este scos din buzunar – sunt câteva dintre caracteristicile mult aşteptatului telefon Google realizat prin subsidiara Motorala, cumpărată de compania americană anul trecut. Moto X a fost lansat pe 1 august, după ce a fost aşteptat toată vara de presa de specialitate. Totuşi, aşteptarea în care au circulat zvonuri desprea lansarea telefonului este considerată nejustificată, iar telefonul nu va fi cumpărat de nimeni, potrivit unei analize publicate pe siteul Businessinsider.com.

Google lansează cel mai bun telefon pe care nimeni nu îl va cumpăra

Motivul? Istoria celorlalte telefoane lansate în cursul anului.  În martie, BlackBerry  a lansat telefonul Black Berry Z10. Deşi a avut parte de cronici bune,  vânzările au fost dezastruoase. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul HTC, cu lansarea telefonului HTC One. Câteva milioane de HTC One au fost vândute în toată lumea, dar compania se confruntă cu probleme financiare.

Nokia a ţintit piaţa elitistă a smartphone-urilor , cu telefoanele cu sistem de operare Windows, Nokia Lumia. Deşi au fost vândute şapte milioane de astfel de telefoane în ultimul semestru, compania se află în căutarea unui  “hit”. Piaţa smartphoneurilor pare a fi saturată de telefoane iPhone şi Samsung Galaxy, aspect care face şi mai dificilă intrarea pe piaţă a telefonului Moto X – cu un preţ de lansare de 200 de dolari. Apple şi Samsung sunt singurele companii care fac un profit real din vânzarea smartphoneurilor.

Telefonul lansat la 1 august este primul terminal dezvoltat de catre Motorola sub Google, după ce compania a fost cumpărată în 2012 pentru aproximativ 12 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telefon,
lansare,
cumparare,
google,
refuz,
companie
/actualitate/google-lanseaza-cel-mai-bun-telefon-pe-care-nimeni-nu-il-va-cumpara-11197507
11197507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.