Google a cumpărat domeniul de internet .app, cu 25 de milioane de dolari

Autor: Bogdan Enache Postat la 28 februarie 2015 116 afişări

Gigantul online Google a cumpărat domeniul de internet .app, cu 25.001.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii desfăşurate de organizaţia care reglementează funcţionarea internetului, oferta companiei americane fiind considerată cea mai mare din istorie pentru un domeniu web, informează bbc.com.

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), organizaţia care reglementează funcţionarea internetului, pune la dispoziţie noi domenii de internet şi le scoate la licitaţie. Printre sufixele de adrese web care s-au mai vândut până în prezent se numără domeniile .baby, .tech, .salon şi .VIP.

Aceste sufixe sunt cunoscute în lumea tehnologiei informaţiei ca "generic Top Level Domains (gTLD)" (nume generice de domeniu de nivel superior, n.r.).

În oferta depusă la licitaţia ICANN, compania Charleston Road Registry Inc, deţinută de Google, a precizat că doreşte ca domeniul .app să fie utilizat de dezvoltatorii de aplicaţii.

"Numele generic de domeniu de nivel superior (gTLD, n.r) propus va oferi dezvoltatorilor capacitatea de a personaliza numele domeniului şi al site-ului web dedicat unei aplicaţii pentru a semnala internauţilor că site-urile .app sunt într-adevăr legate de aplicaţii şi dezvoltatori de aplicaţii", a explicat firma în documentele depuse pentru participarea la licitaţie.

"Această specializare le indică în mod clar internauţilor că acesta este un spaţiu de autorizare şi special desemnat unde pot găsi aplicaţii şi informaţii despre dezvoltatori prin intermediul unor adrese web diferenţiate, dar din aceeaşi categorie", potrivit firmei deţinute de Google.

Domeniul .baby a fost achiziţionat de compania farmaceutică Johnson & Johnson, care fabrică o serie de produse pentru bebeluşi. Johnson & Johnson a plătit puţin peste trei milioane de dolari pentru acest nume de domeniu.

Pe de altă parte, compania Dot Tech LLC a cumpărat, pentru 6,76 milioane de dolari, domeniul .tech.

Toate fondurile obţinute în cadrul acestei licitaţii vor fi administrate de consiliul director al ICANN şi vor fi folosite "cu consultarea comunităţii", a anunţat organizaţia.

În 2014, industria franceză a vinului şi-a exprimat îngrijorarea privind crearea domeniilor generice de nivel superior (gTLD) .wine şi .vin, despre care a susţinut că ar putea afecta acorduri comerciale în vigoare referitoare la produse regionale precum şampania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GOOGLE,
DOMENIU,
.APP
/actualitate/google-a-cumparat-domeniul-de-internet-app-cu-25-de-milioane-de-dolari-13911946
13911946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.