“Ginsengul românesc”, exportat masiv în afară: Zeci de tone de cătină din Prahova, bogată în uleiuri şi vitamina C, ajung în Germania şi Austria

Postat la 02 august 2017 125 afişări

Sute de tone de fructe de pădure vor pleca în Germania şi Austria prin Direcţia Silvică Prahova. Cererea cea mai mare este de cătină, 80 de tone, care mai apoi este folosită în industriile farmaceutică şi cosmetică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Ginsengul românesc”, exportat masiv în afară: Zeci de tone de cătină din Prahova, bogată în uleiuri şi vitamina C, ajung în Germania şi Austria

Aglomeraţie mare, miercuri, la Ocolul Silvic din Ploieşti, locul unde este depozitată cătina care urmează să fie exportată. De miercuri a început achiziţionarea şi depozitarea acestor fructe de pădure.

”Este prima zi de achiziţie de cătină. Au venit în două ore 2500 de kilograme, destul de mult. O să depăşim sigur capacitatea tunelului de congelare. O să avem peste 5000 de kilograme. Prima livrare o să o facem când o să avem 30 de tone strânse”, a declarat Ion Dâlvaru, reprezentant al Ocolului Silvic Ploieşti.

Dâlvaru a afirmat că aceste fructe, denumite şi “ginsengul românesc”, au o concentraţie mare de vitamin C, dar conţin şi uleiuri volatile şi sunt căutate, în special, pentru industria farmaceutică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
austria,
germania,
prahova,
export,
fructe,
padure,
industrie,
cerere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.