Gigantul german Deutsche Telekom anunţă venituri record, peste 100 de miliarde de euro în 2020. Creşterea de 25% vine pe fondul extinderii către Statele Unite

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 martie 2021 141 afişări

Gigantul german Deutsche Telekom anunţă venituri record, peste 100 de miliarde de euro în 2020. Creşterea de 25% vine pe fondul extinderii către Statele Unite

Grupul german Deutsche Telekom a raportat venituri record pe măsură ce divizia din Statele Unite, T-Mobile, continuă să înregistreze creşteri, transmite DW.

Compania de telecomunicaţii a anunţat venituri de 101 miliarde de euro în 2020, plus 25,4% faţă de 2019, în condiţiile în care T-Mobile cumpărat grupul rival Sprint pentru 26 miliarde de dolari.

„Am făcut istorie în 2020. Am încheiat o achiziţie masivă în SUA, ne-am îmbunătăţit poziţia în Europa şi, cu ajutorul reţelelor noastre stabile, am adus o contribuţie importantă în ceea ce priveşte gestionarea impactului pandemiei de coronavirus”, spune CEO-ul Tim Höttges.

Procesele de extindere au continuat şi anul trecut, de vreme ce trei sferturi din business-urile companiei au venit din afara Germaniei, faţă de aproximativ 70% în 2019.

Telekom România a închis 2020 cu un profit operaţional (EBITDA) de 150,7 milioane de euro, în creştere cu 6,6% prin comparaţie cu anul precedent. Anul trecut, grupul a început retragerea din România, primul pas fiind vânzarea diviziei de servicii fixe către Orange.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.