Gigantul bancar care a fost readus la viaţă de noul executiv: Profitul Standard Chartered a crescut cu 31%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 iulie 2018 63 afişări

Gigantul bancar care a fost readus la viaţă de noul executiv: Profitul Standard Chartered a crescut cu 31%

Standard Chartered a anunţat astăzi că încasările din prima jumătate a anului cu o creştere de 31% la nivelul profitului, sub conducerea noului CEO William Winters, care încearcă să aplice diverse măsuri pentru a readuce profitabilitatea, potrivit South China Morning Post.

Creditorul are sediul central în Londra însă mare parte din venituri sunt obţinute în Asia. Per total, Standard a obţinut un profit de 1,59 miliarde dolari în primele şase luni din 2018, în comparaţie cu 1,21 miliarde dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Performanţa grupului în prima jumătate a anului a fost constantă şi vedem progrese încurajatoare pe mai multe fronturi”, spune Winters. „Veniturile din produsele cheie cresc puternic, investim în iniţiative noi digitale şi ne disciplinăm în privinţa riscurilor, iar politicile noastre dau rezultate”.

Veniturile au crescut cu 6% la 7,6 miliarde de dolari, conduse de creşteri de două cifre la nivelul retailului şi a bankingului instiuţional, în comparaţie cu venituri de 7,2 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Banca a revenit pe profit în 2014 şi a anunţat că va reîncepe să plătească dividende. Gigantul are peste 86.000 de angajaţi în toată lumea

De când a devenit CEO în urmă cu trei ani, fostul şef al băncii de investiţii din cadrul JPMorgan Chase, a concediat majoritatea managerilor de top pentru a-i înlocui cu oameni noi, a concediat 15.000 de angajaţi şi a vândut mai multe părţi din business.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
profit,
executiv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.