Germania suspendă asistenţa financiară acordată Afganistanului

Autor: Mihai Draghici Postat la 17 august 2021 129 afişări

Guvernul Germaniei a anunţat, marţi, suspendarea asistenţei financiare acordată Afganistanului, în contextul preluării puterii de către insurgenţii talibani, informează site-ul Tagesschau.de.

Germania suspendă asistenţa financiară acordată Afganistanului

Gerd Müller, ministrul german al Dezvoltării, a comunicat că asistenţa financiară germană va fi suspendată.

"În momentul de faţă, acţionăm pentru evacuarea din Afganistan a angajaţilor germani şi a colaboratorilor acestora din cadrul programelor pentru dezvoltare şi a colaboratorilor acestora", a afirmat Gerd Müller, citat de agenţia DPA şi de cotidianul Rheinischen Post.

Germania a acordat anul acesta 250 de milioane de euro Afganistanului, pentru proiecte de dezvoltare. În total, Guvernul de la Berlin urma să ofere Afganistanului anul acesta 430 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
afganistan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.