Germania nu exclude lockdown-ul, chiar şi pentru cei vaccinaţi

Autor: Mihaela Ionita Postat la 20 noiembrie 2021 40 afişări

Germania nu exclude lockdown-ul, chiar şi pentru cei vaccinaţi

Situaţia coronavirusului din Germania este atât de gravă încât nu poate fi exclusă o izolare, inclusiv pentru persoanele vaccinate, a declarat ministrul Sănătăţii german, în timp ce Austria a anunţat că va trece din nou la carantină totală începând de luni.

„Ne aflăm acum într-o situaţie în care nu putem exclude nimic", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Jens Spahn, într-o conferinţă de presă.

Pieţele s-au clătinat în faţa perspectivei unui posibil blocaj german, randamentele obligaţiunilor devenind negative, iar euro şi bursele au scăzut puternic, potrivit Reuters.

Germania a raportat vineri 52.970 de noi cazuri de coronavirus şi 201 decese, ridicând numărul total de decese la 98.739.

Cancelarul Angela Merkel a declarat joi că, în zonele în care spitalele devin periculos de pline de pacienţi cu COVID-19, mari părţi ale vieţii publice vor fi limitate la cei care fie au fost vaccinaţi, fie care au trecut prin boală.

Camera superioară a parlamentului german este aşteptată să adopte vineri noile măsuri privind coronavirusul.

De asemenea, Spahn a declarat că Ministerul Sănătăţii se află în discuţii cu Pfizer şi alte companii pentru a comanda medicamente pentru tratarea COVID-19.

Austria va deveni prima ţară din Europa de Vest care va reintroduce în această toamnă un lockdown total pentru a face faţă unui nou val de infecţii şi va impune ca întreaga sa populaţie să fie vaccinată începând cu luna februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
vaccin,
lockdown

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.