Germania: FMI poate functiona fara nicio limitare, desi seful institutiei a fost arestat

Postat la 16 mai 2011 12 afişări

Fondul Monetar International (FMI) isi va putea indeplini fara nicio limitare atributiile in rezolvarea crizei din zona euro, chiar daca directorul general al institutiei este acuzat de tentativa de viol in New York, a declarat luni un purtator de cuvant al guvernului german.

Purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, a afirmat ca desi nu este momentul potrivit sa se puna in discutie succesiunea la varful FMI, Europa "nu are in mod automat dreptul" la functia lui Dominique Strauss-Kahn, insa exista argumente pentru cautarea unui candidat european.

"FMI va putea sa-si indeplineasca fara nicio limitare misiunea in rezolvarea problemelor financiare ale lumii, si a problemelor zonei euro, unde joaca un rol important", a spus Seibert intr-o conferinta de presa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
FMI,
arest

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/germania-fmi-poate-functiona-fara-nicio-limitare-desi-seful-institutiei-a-fost-arestat-8269215
8269215
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.