Germania condamnă organizarea alegerilor locale în regiunile separatiste proruse din estul Ucrainei

Autor: Roxana Maciuca Postat la 21 septembrie 2015 36 afişări

Germania condamnă organizarea alegerilor locale în regiunile separatiste proruse din estul Ucrainei şi solicită conducerii de la Moscova să se "distanţeze", avertizând că aceste alegeri reprezintă o încălcare a prevederilor acordului de la Minsk, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

"Considerăm anunţul organizării alegerilor, aşa-zise alegeri locale, de separatiştii proruşi (...) unul foarte îngrijorător. Aceste alegeri vor fi o atingere gravă adusă acordului de la Minsk", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Cancelariei Germaniei, Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Este regretabil că Rusia nu s-a distanţat de aceste planuri până în prezent", a adăugat el.

Separatiştii din Republica Populară autoproclamată Doneţk şi cei din Republica Luhansk au prevăzut susţinerea de scrutinuri locale pe 18 octombrie şi pe 1 noiembrie.

Potrivit prevederilor acordului de încetare a conflictului armat de la Minsk, definitivat în februarie prin implicarea puternică a Germaniei, alegerile locale trebuie să aibă loc în zonele de conflict înainte de finalul anului 2015 în conformitate cu legea ucraineană şi cu normele internaţionale. Acordul nu permite organizarea de alegeri decise în manieră unilaterală de autorităţile separatiste proruse.

Alegeri locale în restul Ucrainei vor avea loc pe data de 25 octombrie.

Tot luni, ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, a solicitat conducerilor de la Kiev şi Moscova să facă tot ce este necesar pentru a se asigura că se respectă acordul de încetare a conflictului armat.

"Încetarea conflictului armat nu este încă asigurată în totalitate. Încă poate fi provocată o escaladă militară", a precizat Steinmeier.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
UCRAINA,
ALEGERI
/actualitate/germania-condamna-organizarea-alegerilor-locale-in-regiunile-separatiste-proruse-din-estul-ucrainei-14732829
14732829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.