Germania cere Ucrainei să nu blocheze tranzitul de gaz rusesc către UE

Autor: Iuliana Enache Postat la 12 august 2014 61 afişări

Germania a cerut Ucrainei să nu blocheze livrările de gaz şi de petrol din Rusia către ţările europene, ce tranzitează teritoriul ucrainean, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

"Guvernul federal speră că Ucraina nu va implementa o măsură pe care premierul (Arsenii) Iaţeniuk a anunţat-o vineri", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert.

Iaţeniuk a declarat că Ucraina ar putea impune sancţiuni pentru 172 de ruşi şi 65 de firme, în principal din Rusia, şi va interzice, de asemenea, tranzitul produselor ruseşti, inclusiv de gaz, pe teritoriul său. El a declarat, de asemenea, că Ucraina nu are nicio alternativă decât să pună capăt dependenţei de gaz faţă de Rusia.

Companiile ruseşti care nu vor fi incluse pe o eventuală listă ucraineană vor putea transporta gaz către ţările UE, Turcia şi Republica Moldova, dacă încheie acorduri directe cu firma ucraineană de gaz Naftogaz, potrivit unei declaraţii publicate luni de companie.

"Naftogaz insistă că este un partener de încredere în transportul de gaz natural către UE. Compania se declară pregătită să transfere ireproşabil gazele naturale către consumatorii europeni", a precizat directorul executiv Andrii Kobolev.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
GERMANIA,
UCRAINA
/actualitate/germania-cere-ucrainei-sa-nu-blocheze-tranzitul-de-gaz-rusesc-catre-ue-13077980
13077980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.