General rus: Rusia va SUPLIMENTA capacităţile militare în Europa de Est ca reacţie la decizia SUA de a trimite armament greu în ţările est-europene

Autor: Mihai Draghici Postat la 15 iunie 2015 290 afişări

Rusia va fi nevoită să suplimenteze capacităţile militare în Europa de Est, ca reacţie la decizia Statelor Unite de a trimite armament greu în ţările baltice şi în România, avertizează un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Oficiali americani au declarat că Pentagonul intenţionează să staţioneze armament greu şi 5.000 de militari în câteva state est-europene, în efortul de disuasiune a unei agresiuni ruse în Europa. Conform surselor citate, necesarul de echipament pentru 150 de militari va fi staţionat în fiecare dintre cele trei ţări baltice: Lituania, Letonia şi Estonia. Echipamente suficiente pentru o companie sau un posibil batalion - aproximativ 750 de militari - vor fi staţionate în Polonia, România, Bulgaria şi posibil Ungaria.

În replică, generalul Iuri Iakubov, un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării, a declarat că aceste măsuri reprezintă "cele mai agresive acţiuni ale Pentagonului şi ale NATO" de după sfârşitul Războiului Rece.

"Rusia nu va avea altă opţiune, decât cea a suplimentării trupelor şi capacităţilor militare pe flancul vestic", a atras atenţia Iakubov, citat de Interfax.

Potrivit oficialului militar, Rusia ar urma să trimită tancuri, sisteme de artilerie şi unităţi aeriene în apropierea statelor est-europene membre NATO. De asemenea, va fi accelerat ritmul instalării rachetelor Iskander în enclava rusă Kaliningrad şi vor fi trimise trupe suplimentare în Belarus, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a evitat comentariile pe această temă. "Nu există declaraţii din partea Statelor Unite, astfel că deocamdată nu pot comenta. Vom comenta dacă va fi transmis un comunicat oficial din partea Washingtonului", a spus Peskov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
EUROPA DE EST
/actualitate/general-rus-rusia-va-suplimenta-capacitatile-militare-in-europa-de-est-ca-reactie-la-decizia-sua-de-a-trimite-armament-greu-in-tarile-est-europene-14455013
14455013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.