Gabriela Firea, parteneriat SURPRIZĂ pentru Centenarul Marii Uniri

Postat la 27 octombrie 2017 92 afişări

Mai multe acţiuni culturale vor fi organizate în comun, anul viitor, de Primăria Capitalei şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara pentru a marca împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire din 1918, un acord de colaborare între cele două administraţii fiind semnat joi, la Deva, în prezenţa primarului general Gabriela Firea şi a preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Gabriela Firea, parteneriat SURPRIZĂ pentru Centenarul Marii Uniri

"În ceea ce priveşte importanţa pe care o acordă Capitala Anului Centenar, anului Marii Uniri, sunt printre cei cărora nu le este ruşine, nici atunci când ajung în străinătate, că sunt româncă, îmi iubesc ţara, nu m-aş vedea trăind într-o altă ţară, ci doar vizitând alte ţări. (...) Nu găsim peste tot în lume ceea ce aveţi aici: cetate, castel, gorun, Ţebea (Cetatea Deva, Castelul Corvinilor, Gorunul lui Horea, cimitirul Ţebea — n.r.). Sunt lucruri unice în lume şi cred că trebuie să fie puse în evidenţă. În ceea ce priveşte Anul Centenar, am stabilit şi cu domnul preşedinte, vor fi acţiuni care se adresează copiilor, tinerilor, studenţilor, şi nu doar activităţi care se desfăşoară în mediul academic şi universitar. Vrem ca de Anul Centenar să se bucure întreaga ţară (...). Am stabilit un set de acţiuni concrete, unele aici, altele la Bucureşti", a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a arătat că acordul de cooperare semnat cu judeţul Hunedoara prevede o serie de acţiuni culturale care să arate conexiunile istorice între capitalele Daciei, Daciei Romane şi Bucureşti, lansarea unei monografii şi a unor studii care să restabilească adevărul despre anumite momente istorice, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.