Fostul şef al RATB Viorel Popescu, judecat într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă

Autor: Departamentul Social Postat la 26 februarie 2015 53 afişări

Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că, în decembrie 2011, a primit 2.500 de euro de la administratorii a două firme, pentru a le facilita derularea unui contract ce viza vânzarea de către regie a 232 de autovehicule casate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Viorel Popescu în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, şi pe Marian Brebeanu, administrator al unei societăţi comerciale, aflat sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Marian Romică Niţu, fost consilier al directorului general al RATB, pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna decembrie 2011, înaintea sărbătorilor de iarnă, Viorel Popescu, în calitate de director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), ar fi primit 2.500 de euro, la sediul RATB, prin intermediul lui Marian Niţu, de la Marian Brebeanu şi de la un alt om de afaceri.

"În schimbul acestei sume de bani, primită prin intermediul consilierului său, inculpatul Popescu Viorel urma să intervină pe lângă funcţionarii competenţi din cadrul RATB, în scopul derulării în condiţii avantajoase, pentru firmele celor doi oameni de afaceri, a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea de către această instituţie a unui număr de 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu în vederea dezmembrării şi valorificării ulterioare a deşeurilor rezultate), precum şi în vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare către societăţile celor două persoane", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Marian Niţu, fost consilier al lui Viorel Popescu, este acuzat că la audierea sa, în 29 ianuarie, a făcut afirmaţii mincinoase, în sensul că a negat că l-ar fi ajutat pe fostul director al RATB să primească cei 2.500 de euro.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe bunuri mobile şi imobile ale lui Viorel Popescu şi Marian Brebeanu.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, procurorii propunând menţinerea măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Acesta este al dosar în care este judecat Viorel Popescu, fostul şef al Regiei Autonome de Transport Bucureşti fiind trimis în judecată şi în septembrie 2014, pentru că ar fi prejudiciat regia cu aproximativ 820.000 de euro. Viorel Popescu ar fi încheiat un contract cu firma Urbconnect SRL, care, deşi nu avea drept de asistenţă juridică, a oferit RATB astfel de servicii, faptele fiind comise în perioada 10 noiembrie 2011 - 9 octombrie 2012.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti s-a constituit parte civilă în acest dosar şi cere în instanţă recuperarea prejudiciului cauzat de Viorel Popescu. Pentru a fi siguri că aceşti bani vor fi recuperaţi, anchetatorii au pus sechestru pe bunurile imobile ale fostului director.

În primăvara lui 2013, Guvernul a sesizat DNA asupra unor posibile fapte de natură penală identificate în activitatea RATB în perioada 2010-2012, de Corpul de Control în urma unor verificări efectuate la solicitarea primarului general.

Viorel Popescu a fost ales în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie al RATB şi de director al regiei la 10 noiembrie 2011. El a condus RATB până în 4 septembrie 2012, când a fost revocat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din Consiliul de Administraţie al regiei, ceea ce a dus automat şi la pierderea postului de director. Reprezentanţii USL în CGMB spuneau atunci că Viorel Popescu a fost revocat din cauza managementului defectuos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POPESCU,
RATB,
PROCES
/actualitate/fostul-sef-al-ratb-viorel-popescu-judecat-intr-un-nou-dosar-pentru-trafic-de-influenta-13895901
13895901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.