Fosta clădire a birourilor Petrom de pe Calea Victoriei va găzdui sediul Centrului European pentru Securitate Cibernetică

Autor: Bogdan Alecu Postat la 04 octombrie 2021 178 afişări

Clădirea Hagag H Victoriei 109 va găzdui viitorul sediu al Centrului European pentru Securitate Cibernetică, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Centrul este prima instituţie europeană care îşi va avea sediul la Bucureşti.

Fosta clădire a birourilor Petrom de pe Calea Victoriei va găzdui sediul Centrului European pentru Securitate Cibernetică

♦ Hagag Development Europe este primul dezvoltator care a decis să investească puternic în imobile istorice.

Clădirea Hagag H Victoriei 109 va găzdui viitorul sediu al Centrului European pentru Securitatea Cibernetică, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Centrul este prima instituţie europeană care va avea sediul la Bucureşti.

Centrul va contracta circa 2.000 de metri pătraţi de birouri, suprafaţa rămăsă liberă în cadrul proiectului.

Ministerul Afacerilor Externe anunţat în luna decembrie a anului trecut că România va găzdui Centrul Cyber ​​al UE, prima structură europeană care va avea sediul în Bucureşti, în urma unei selecţii la care au participat şapte oraşe candidate. În cazul fostelor birouri Petrom de pe Calea Victoriei, H Victoriei 109, acestea au atins luna trecută un grad de ocupare de 50%, procent reprezentat de companii care activează în real estate, construcţii, arhitectură, avocatură şi consultanţă fiscală.

Yitzhak Hagag, cofondator şi acţionar al Hagag Development Europe, a declarat într-un interviu acordat ZF declara că sunt în discuţii cu mai mulţi potenţiali chiriaşi şi estimează că vor atinge un grad de ocupare de 90% până la finalul anului. Din punctul de vedere al suprafeţelor desfăşurate, clădirea are aproximativ 7.000 de metri pătraţi pentru fiecare imobil în parte, unde sunt incluse şi spaţiile comerciale de la parter.

El a subliniat că proiectele de birouri cu poziţionare centrală sunt din ce în ce mai căutate, în special în această perioadă când timpul petrecut în trafic şi afinitatea pentru spaţiile mai intime primează.

Yitzhak Hagag declara în cadrul interviului că dacă până acum doi ani nu exista cerere, deoarece nu erau disponibile în piaţă nici foarte multe opţiuni în termeni de ofertă pentru Calea Victoriei sau pentru Piaţa Universităţii, astăzi sunt tot mai multe businessuri boutique şi companii mici şi mijlocii care îşi doresc să ocupe aici un spaţiu exclusivist şi să se bucure de poziţionarea privilegiată. 

Hagag Development Europe este primul dezvoltator care a decis să investească puternic în imobile istorice pentru a le consolida şi transforma în proiecte rezidenţiale de lux sau de birouri, are în plan să mai cumpere astfel de clădiri.

După clădirile de pe Calea Victoriei, de la numerele 109 - fostul sediu Petrom şi 139, un fost bloc de locuinţe construit în perioada interbelică, Hagag a cumpărat şi o veche clădire de birouri, o fostă centrală telefonică din zona Universităţii, pe strada Tudor Arghezi .

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sediu,
cladire,
gazduire,
birouri,
calea victoriei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.