Florin Cîţu explică prelungirea restricţiilor nocturne

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 martie 2021 66 afişări

Florin Cîţu explică prelungirea restricţiilor nocturne

Premierul Florin Cîţu a vorbit despre prelungirea restricţiilor de circulaţie pe parcursul nopţii spunând că măsura este necesară deoarece nu toată lumea a respectat recomandările făcute în iarnă.

Prim-ministrul Florin Cîţu susţine că decizia privind prelungirea restricţiilor de circulaţie pe parcursul nopţii a fost luată cu experţii după analiza modelelor europene. Premierul consideră că măsura trebuie aplicată deoarece unii români nu au respectat regulile instituite în iarnă.

„Ne-am uitat la ce fac alte ţări, printre primele măsuri asta a fost (...) Este o măsură folosită cu succes în alte ţări. (...) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricţie, este o restricţie minoră în viziunea mea”, a explicat premierul Florin Cîţu.

Autorităţile nu au impus restricţii mai dure deoarece vaccinarea va face diferenţa, crede premierul.

„Eu zic că diferenţa o fac dozele de vaccin, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie vom vaccina aproape 2 milioane, în plus faţă de câţi avem acum”, a precizat Florin Cîţu.

Guvernul a acceptat modificarea intervalului orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei. Interdicţia va fi valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
restricţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.