Florile pentru Mărţişor şi 8 Martie, în pericol din cauza vremii

Postat la 18 februarie 2016 402 afişări

Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă le încurcă planurile florarilor din vestul ţării. Pentru că temperaturile au fost foarte ridicate, florile pregătite pentru vânzare de 1 şi 8 martie au înflorit deja şi riscă să-şi piardă frumuseţea până va creşte cererea. Deşi încearcă să le oprească din evoluţie, florarii spun că le va fi foarte greu şi, în aceste condiţii, profitul s-ar putea reduce chiar la jumătate.

Florile pentru Mărţişor şi 8 Martie, în pericol din cauza vremii

Alois Weil are 88 de ani. Cultivă flori de când se ştie şi se mândreşte cu sera sa construită tocmai în 1921. În ultimii ani, vremea caldă de peste iarnă i-a dat florarului de furcă pentru că plantele pregătite pentru 8 Martie înfloresc înainte de vreme.

„Am mai schimbat soiurile, care sunt mai târzii... adică am făcut profesional ce se poate, dar împotriva lui Ăl de sus nu poţi să faci nimic”, spune Weil Alois, florar.

Singura soluţie pe care o au florarii este să ferească florile, pe cât pot, de lumină şi căldură.

„Unde este răcoare, unde este semiumbră, acolo ne refugiem cu marfa gata de livrare”, mai spune florarul.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/florile-pentru-martisor-si-8-martie-in-pericol-din-cauza-vremii-15079846
15079846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.