Flanco şi emag.ro anticipează vânzări de 41 milioane euro de Black Friday

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 14 noiembrie 2013 95 afişări

Magazinul online electroIT emag.ro şi retailerul Flanco anticipează în perioada campaniei Black Friday vânzări de 41 milioane de euro, în creştere cu 52% faţă de evenimentul similar din 2012, a declarat directorul general al Dante International, Iulian Stanciu, într-o conferinţă.

Flanco şi emag.ro anticipează vânzări de 41 milioane euro de Black Friday

"În anul 2012, vânzările emag.ro şi Flanco au însumat 27 milioane de euro şi au reprezentat 39,5% din totalul vânzărilor înregistrate în perioada campaniei Black Friday pe piaţa electroIT, plus celelalte pieţe pe care mai activăm, cum ar fi jucări, obiecte de grădinărit şi altele. Anticipez că în acest an vom ajunge la vânzări de 183 milioane de lei, din care emag.ro va contribui cu 98 milioane de lei", a afirmat Iulian Stanciu.

Potrivit lui Iulian Stanciu, emag.ro a înregistrat 2,65 milioane de vizitatori unici în ziua când a început campania Black Friday, iar Flanco - peste 400.000 de vizitatori.

"Cifrele arată că avansul pieţei electroIT din 2012 a fost susţinut în proporţie de aproape 80% de campania Black Friday. Astfel, anul trecut, piaţa a crescut faţă de 2011 cu 54 milioane de euro, la 1,25 miliarde de euro. Dacă în primele trei trimestre ale anului trecut avansul pieţei a fost relativ nesemnificativ, în ultimul trimestru a adus un plus de peste 42 milioane de euro, evoluţie susţinută în principal de campania Black Friday", a spus Iulian Stanciu.

Datele unui studiu comandat de Dante International arată că 4,2 milioane de români intenţionează să cumpere produse în timpul campaniei de reduceri, dublu faţă de 2012.

"Dintre aceştia, 58% vor să cumpere de la emag.ro şi Flanco. Principalele trei categori de produse vizate sunt electrocanice mici, haine şi televizoare", a spus Iulian Stanciu, care a adăugat că s-a investit 500.000 de euro în servere şi platforma web a magazinului online.

De asemenea, pentru susţinerea campaniei de reduceri, Dante International a extins suprafata de depozitare cu 50%, la 4.000 de metri pătraţi.

"Ne aşteptăm la 200.000 de comenzi în ziua evenimentului, peste 4 milioane de vizitatori unici şi vânzări de 98 milioane de lei", a spus Iulian Stanciu, care precizat că valoarea cumulată a reducerilor în magazinele Flanco şi pe emag,ro se ridică la 75 milioane de lei.

Prezent la eveniment, directorul general al Flanco, Violeta Luca, a spus că obiectivele retailerului sunt atingerea unui volum al vânzărilor de 85 milioane de lei, 180.000 de tranzacţii şi un milion de vizitatori în cele 82 de magazine ale reţelei în perioada 22-24 noiembrie.

"Pentru atingerea acestor obiective, Flanco va extinde cu 4 ore programul de funcţionare al magazinelor, va avea cu 30% mai mulţi consultanţi de vnzări, circa 1.000, şi va majora stocurile cu 80%. De asemenea, vom avea cu 50% mai multe case de marcat şi, prin regândirea fluxurilor şi procedurilor, timpul de facturare va fi redus cu 30%. În timpul campaniei Black Friday, vor fi 150.000 de produse cu reduceri, de trei ori mai mult decât in 2012, iar reducerile vor ajunge şi la 80%", a spus Luca.

Cu 80 de magazine în prezent, Flanco Retail operează business-ul fostei companii Flanco International.

Retailerul este controlat de societatea The Retail Network SRL, unde omul de afaceri Iulian Stanciu deţine 100% din parţile sociale.

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piaţa românească.

Magazinul online este deţinut de Dante International, al cărei acţionar principal este grrupul Naspers 70%, Iulian Stanciu - 21,6 şi Radu Apostolescu - 8,4%.Iulian Stanciu este şeful eMAG

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EMAG.RO,
FLANCO,
BLACK FRIDAY,
emag,
vanzari,
perioada,
campanie
/actualitate/flanco-si-emag-ro-anticipeaza-vanzari-de-41-milioane-euro-de-black-friday-11682660
11682660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.