Firea: Cursuri online pentru elevii nevaccinaţi, abordare profund discriminatorie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 august 2021 34 afişări

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea cere Guvernului să renuţe a ideea potrivit căreia elevii nevaccinaţi ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă: „O astfel de abordare e profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie”.

Firea: Cursuri online pentru elevii nevaccinaţi, abordare profund discriminatorie

„Nu condiţionaţi accesul elevilor la procesul de învăţământ în funcţie de vaccinare! Cerem guvernului să renunţe la ideea total greşită, prin care elevii nevaccinaţi ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă. O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de guvernanţi, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie”, transmite prim-vicepreşedintele PSD Gabriel Firea.

Ea reaminteşte că elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opţiunea vaccinării.

„Este evident că scenariul propus de guvern, de şcoală în regim online, este complet inadecvat, în raport cu vârsta şi creează segregare, respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. PSD solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene. Este extrem de grav că, până în acest moment, cu mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, niciunul dintre scenariile enunţate separat de cei doi miniştri nu se referă la testarea elevilor, deşi aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menţinerea şcolilor deschise şi pentru prevenirea focarelor de infecţie”, cochide Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
elevi,

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.