Finanţatorii "Sin City 2", daţi în judecată de Robert Rodriguez pentru neplata a 7,7 milioane dolari - VIDEO

Autor: Bogdan Enache Postat la 18 octombrie 2014 36 afişări

Cineastul Robert Rodriguez i-a dat în judecată pe finanţatorii filmelor "Machete: Ucigaş meseriaş / Machete Kills" şi "Sin City: Am ucis pentru ea / Sin City: A Dame to Kill For", pe care îi acuză de neplata a 7,7 milioane de dolari.

Robert Rodriguez a deschis o acţiune în instanţă, vineri, la Tribunalul Superior din Los Angeles, în nume personal şi ca reprezentant al companiilor sale, împotriva lui Sergei Bespalov, Marina Bespalov, Maddartico Limited, Vrelonovama LLC, Aldamisa Entertainment şi SC2 Productions, informează variety.com.

Regizorul îi acuză pe aceştia de încălcarea contractului şi fraudă şi solicită instanţei un proces cu juraţi. De asemenea, cineastul cere plata unor daune al căror cuantum nu a fost specificat.

"Pentru a-i convinge pe petenţi pentru a ajunge la o înţelegere cu unii dintre pârâţi legat de producerea filmelor, pârâţii, în special Sergei Bespalov, au dat asigurări mincinoase şi au prezentat informaţii false petenţilor, potrivit cărora pârâţii dispuneau de suficiente fonduri - nu numai obţinute din exploatarea şi în legătură cu filmele în cauză, ci şi din alte proiecte - pentru a-şi onora obligaţiile financiare faţă de petenţi", se spune în plângerea depusă în instanţă de Robert Rodriguez.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, în momentul în care plăţile nu au fost efectuate conform promisiunilor, Rodriguez a plătit din banii săi drepturile financiare cuvenite scenaristului filmului "Machete: Ucigaş meseriaş", Kyle Ward.

Printre companiile care au depus de asemenea plângere în instanţă în această speţă se numără Fifth Brain Inc., El Chingon, Inc., El Chingon Productions, El Chingon Investments şi Quickdraw Holdings.

Robert Rodriguez a fost regizor şi producător pentru ambele filme, care au avut performanţe slabe în ceea ce priveşte încasările.

"Sin City: Am ucis pentru ea" a avut un buget estimat de 65 de milioane de dolari şi îi are în distribuţie pe Bruce Willis, Mickey Rourke şi Jessica Alba. Filmul a avut premiera în Statele Unite în luna august şi a avut încasări de 13 milioane de dolari. La nivel mondial, pelicula are încasări de 38 de milioane de dolari.

"Machete: Ucigaş meseriaş", cu Danny Trejo, Amber Heard, Mel Gibson, Sofia Vergara şi Antonio Banderas, a fost lansat în 2013, cu un buget de 20 de milioane de dolari, şi a obţinut încasări la nivel mondial de 15 milioane de dolari.

Aldamisa şi Sergei Bespalov nu au răspuns cererilor presei de a comenta acuzaţiile.

Cineastul Robert Rodriguez, care este şi fondator al reţelei de televiziune prin cablu americane El Rey, este considerat una dintre cele mai influente personalităţi latino din lumea showbizului american.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROBERT RODRIGUEZ,
PROCES,
SIN CITY
/actualitate/finantatorii-sin-city-2-dati-in-judecata-de-robert-rodriguez-pentru-neplata-a-7-7-milioane-dolari-video-13411992
13411992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.