FIC: România nu mai este competitivă din punctul de vedere al diponibilităţii forţei de muncă

Postat la 26 septembrie 2018 65 afişări

România nu mai este competitivă din punctul de vedere al disponibilităţii forţei de muncă calificate, relevă majoritatea repondenţilor Indicelui Percepţiei membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC), pentru prima dată, din 2015, de când instituţia realizează acest chestionar.

FIC: România nu mai este competitivă din punctul de vedere al diponibilităţii forţei de muncă

Acum doi ani doar un sfert dintre respondenţi reclamau probleme legate de lipsa forţei de muncă. „De fiecare dată când FIC a publicat rezultatele semestriale ale indicelui de percepţie, am atras atenţia că acest indicator se deteriorează accelerat. Acum există tot mai multe indicii din rândul companiilor membre care, coroborate cu alte date şi analize publice, arată că România se confruntă cu o situaţie dificilă privind disponibilitatea forţei de muncă”, arată un comunicat al FIC.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
forta de munca,
romania,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.