Fericirea românilor depinde de satisfacţia la job. Împlinirea profesională, pusă pe primul loc

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 mai 2022 222 afişări

Fericirea românilor depinde de satisfacţia la job. Împlinirea profesională, pusă pe primul loc

Fericirea românilor depinde de satisfacţia la job. 7 angajaţi din 10 pun împlinirea profesională pe primul loc. 61% dintre respondenţii la un sondaj simt cea mai mare satisfacţie atunci când primesc aprecieri pentru munca pe care o fac.

Provocările din ultimul timp au schimbat priorităţile tuturor, atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal. Anul 2022 a devenit din ce în ce mai mult despre lucrurile şi activităţile care contează şi care, dacă sunt făcute cu pasiune, provoacă schimbări în bine. Astfel, aproape 70% dintre participanţii la sondajul realizat de platforma de recrutare BestJobs au spus că simt că trăiesc mai intens atunci când sunt împliniţi la job şi în activitatea profesională, mai presus chiar de petrecerea timpului cu cei dragi (48%).

Potrivit sondajului, pe lângă împlinirea financiară, nivelul de satisfacţie a angajaţilor la locul de muncă este influenţat în foarte mare măsură de sentimentul că munca lor contează (41%), dar şi de posibilitatea de dezvoltare profesională (18%).

61% dintre respondenţi simt cea mai mare satisfacţie atunci când primesc aprecieri pentru munca pe care o fac, 55% atunci când fac lucrurile cu pasiune şi simt că fac ceea ce le place, dar şi în momentele în care învaţă şi se dezvoltă (39%).

Încrederea în propriile competenţe (37%), autonomia şi puterea de decizie (32%), dar şi impactul pe care munca îl are în societate (25%) completează lista motivelor care influenţează nivelul de satisfacţie.

Atunci când activitatea profesională nu le aduce satisfacţie, o treime încearcă să discute cu colegii sau cu superiorii în încercarea de a schimba ceva, în timp ce alţi 30% încep să caute un alt job, iar 27% preferă să se concentreze mai mult pe aspectele pozitive din viaţa personală.

„Activăm într-un domeniu care schimbă vieţi. Întrucât ne petrecem cea mai mare parte dintr-o zi în cadrul activităţii profesionale, fiecare dintre noi a realizat, în special în perioada pandemiei, cât de important este să te bucuri cu adevărat de jobul tău, să-l trăieşti cu pasiune. Astfel, găsirea locului de muncă potrivit nu este doar un curent, ci este esenţială pentru o viaţă împlinită, mai ales că în acest moment, opţiunile sunt mai numeroase şi mai diverse ca oricând. Volumul actual al ofertelor de muncă este cu peste 50% mai mare faţă de anul trecut, păstrând un ritm de creştere constant de la o lună la alta”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
satisfactie,
job,
angajati,
pasiune,
timp,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.