Femeile au creierul mai activ decât bărbaţii. Studiul care explică cele mai mari diferenţe dintre femei şi bărbaţi

Postat la 22 august 2017 107 afişări

Creierul femeilor este mai activ decât cel al bărbaţilor. Este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă care au condus una dintre cele mai mare cercetări de acest tip realizate vreodată, arătând că diferenţa mai profundă se remarcă la nivelul zonelor responsabile de gestionarea emoţiilor.

Femeile au creierul mai activ decât bărbaţii. Studiul care explică cele mai mari diferenţe dintre femei şi bărbaţi

Cercetătorii au analizat mai bine de 46.000 de tomografii, dintre care 26.000 prezentau anumite tulburări psihice, precum schizofrenie, bipolaritate, deficienţe comportamentale, ca ADHD-ul ori traumatisme de diferite tipuri.

În total, studiul a vizat 128 de regiuni cerebrale, iar în urma analizei oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile au un creier mai activ în mai multe zone decât bărbaţii. Este vorba mai ales despre cortexul prefrontal şi sistemul limbic cerebral, ambele ocupându-se de gestionarea emoţiilor, a stării de spirit şi de capacitatea de concentrare. 

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.