Femeia care a câştigat 2 miliarde de dolari în doar patru zile

Autor: Florin Casota Postat la 08 ianuarie 2018 3020 afişări

Femeia care a câştigat 2 miliarde de dolari în doar patru zile

O explozie a preţului acţiunilor Country Garden Holdings Co, cel mai mare dezvoltator imobiliar din China în funcţie de vânzări, a făcut averea vice-preşedintelui firmei Yang Huians să crească cu 2,1 miliarde de dolari în doar patru zile, anunţă Bloomberg.

Yang este acţionar majoritar al firmei şi pe 5 ianuarie a urcat pe locul 5 în clasamentul celor mai bogate persoane din China, potrivit Bloomberg Billionaires Index. De asemenea, Yang, 36 de ani, este cea mai bogată femeie, dar şi cea mai tânără miliardară din ţară.

În 2005, tatăl ei a transferat acţiunile majoritare în contul ei pentru a o antrena în a fi succesorul familiei.

Country  Garden a fost unul dintre beneficiarii boom-ului imobiliar din China, veniturile companiei crescând într-un ritm impresionant. Pentru 2017, rezultatele preliminare arată o cifră de afaceri de 85 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.