FELICITĂRI! Record românesc. La 12 ani, pe cel mai înalt vârf din Europa

Postat la 10 august 2016 91 afişări

FELICITĂRI! Record românesc. La 12 ani, pe cel mai înalt vârf din Europa

Erik Gulacsi din Braşov în vârstă de numai 12 ani a stabilit un nou record după ce a escaladat cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus din Munţii Caucaz, 5.642 de metri.

Erik are doar 12 ani şi a devenit astfel primul băiat din Europa care a reuşit să ajungă pe acest vârf. Alpinistul a început să urce duminică la ora 2 şi a ajuns în vârf după şapte ore. Traseul nu a fost unul uşor, a avut condiţii de ceaţă şi vizibilitate redusă dar şi un strat de 10 cm de zăpadă, informează digi24.ro

„La ora locală 9:10, Erik Gulacsi sportiv al federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine, a atins vârful Elbrus de 5642 m, devenind cel mai tânăr alpinist din Europa care reuşeşte acest lucru. Ascensiunea de record a lui Erik a început la ora 2 AM de la altidudinea de 4100 m. În 7 ore proaspătul recordman european, a parcurs o diferenţă de nivel de 1542 m în condiţii de strat de 10 cm de zăpadă proaspătă, ceaţă şi vizibilitate foarte scăzută.

“Mă bucur că prima mea ascensiune în munţi înalţi a fost un succes. În urma antrenamentelor pe care le fac în Circuitul 7 Munţi din Gradina Carpaţilor am fost motivat să încerc această ascensiune de record”, declara tânărul sportiv din Braşov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
record,
felicitari,
munte,
brasov,
escaladare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.