FELICITĂRI! Fetiţa din Siria care a câştigat un concurs de limba română

Postat la 22 septembrie 2017 973 afişări

Suri este o fetiţă de nouă ani care a fugit împreună cu familia ei de războiul din Siria. Ea locuieşte acuma în Constanţa este în clasa a treia şi merge la şcoala nr. 39. Ea, fratele ei Oali şi părinţii lor au fugit din calea războiului care le distruge ţara de şase ani încoace. De trei ani se simt în siguranţă în Constanţa.

FELICITĂRI! Fetiţa din Siria care a câştigat un concurs de limba română

„Viaţa în Siria era insuportabilă, copii nu mai aveau copilărie, ne era foarte frică şi nu puteau să coboare să se joace, nu aveam curent”, afirmă Amira Abo Bakir, mama copiilor, pentru digi24.ro

Amira spune că aici viaţa e frumoasă şi liniştită. Copiii s-au integrat în societate, şi-au făcut prieteni, iar Suri chiar a câştigat şi un premiu la un concurs naţional de limba română.

Fratele ei, Oali, are 8 ani şi este mai timid. Se bucură că aici poate să meargă la plajă şi că a scăpat de război. A învăţat limba română la fel de repede ca sora lui.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.