Facebook se confruntă cu un val de investigaţii în Europa, privind respectarea vieţii private

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 02 aprilie 2015 59 afişări

Facebook se confruntă cu un val de investigaţii în Europa, privind respectarea vieţii private a utilizatorilor serviciului de socializare, autorităţile de reglementare din Franţa, Spania şi Italia alăturându-se celor din Olanda, Germania şi Belgia, care analizează practicile companiei.

Investigaţiile de referă la utilizarea de către companie a informaţiilor personale despre peste 300 de milioane de utilizatori din Europa, prin combinarea datelor din servicii precum Instagram şi WhatsApp, pentru a atrage publicitate, relatează MarketWatch.

Autorităţile de reglementare se referă şi la felul în care Facebook foloseşte butonul "like" pentru a urmări obiceiurile utilizatorilor de navigare pe Internet.

Investigaţiile ar putea duce la ordine oficiale de modificare a practicilor de afaceri ale Facebook, dar şi la posibile amenzi care ar putea atinge milioane de euro.

Eforturile comune ale autorităţilor de reglementare sunt semnificative având în vedere că până nu demult Facebook a fost investigată de o singură instituţie de acest tip, cea din Irlanda, unde se află sediul central din Europa al companiei americane.

În ultima perioadă, autorităţile europene de reglementare s-au concentrat pe practicile marilor companii americane, înainte de introducerea unei legi care urmează să modifice felul în care sunt tratate problemele referitoare la respectarea vieţii private în Uniunea Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FACEBOOK,
INVESTIGAŢII,
/actualitate/facebook-se-confrunta-cu-un-val-de-investigatii-in-europa-privind-respectarea-vietii-private-14103864
14103864
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.