Fabius: "Probleme importante" rămân încă de rezolvat în discuţiile privind programul nuclear iranian

Autor: Gaidau Ion Postat la 14 noiembrie 2014 24 afişări

"Probleme importante" rămân încă de rezolvat în cadrul discuţiilor purtate în prezent asupra programului nuclear iranian, a declarat joi pentru presă ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, fără a le preciza.

"Îmi doresc să se poată ajunge la un acord, dar încă există probleme importante de rezolvat", a declarat Fabius la finalul unei întrevederi cu omologul său italian Paolo Gentiloni.

Iranul şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) şi-au dat termen până la 24 noiembrie pentru a încheia un acord global în acest dosar care afectează relaţiile internaţionale de peste zece ani. Negocieri între Grupul 5+1 şi Iran au avut loc pe 11 noiembrie, la Muscat.

Teheranul este suspectat că încearcă să se doteze cu arma atomică, sub acoperirea unui program civil, ceea ce iranienii dezmint, afirmând că programul este menit să producă exclusiv electricitate.

"Îmi doresc să se găsească o soluţie, dar această soluţie nu poate fi găsită în cadrul care a fost fixat la început", a precizat ministrul francez. "Nu vreau să fac un pronostic la ora actuală, deoarece doar pe 24 (noiembrie) vom putea face bilanţul", a adăugat Fabius.

Laurent Fabius a făcut această declaraţie chiar în ziua în care cotidianul Le Monde a publicat un editorial al Clubului celor 20, o asociaţie ce regrupează miniştri de atât dreapta, cât şi de stânga, dar şi ambasadori, ce solicită Franţei să preia iniţiativa în dosarul iranian. Franţa "nu mai poate rămâne un spectator pasiv", subliniază editorialul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
DIPLOMAŢIE,
NUCLEAR
/actualitate/fabius-probleme-importante-raman-inca-de-rezolvat-in-discutiile-privind-programul-nuclear-iranian-13554377
13554377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.