Exporturile de servicii de IT ale României au atins în 2016 un prag record, de 2,5 miliarde de euro

Postat la 21 februarie 2017 89 afişări

Exporturile de servicii de IT ale României au atins în 2016 un prag record, de 2,5 miliarde de euro

România a exportat servicii informatice şi informa­ţio­na­le în valoare de aproape 2,5 miliarde de euro anul trecut, în creştere cu 16% faţă de anul 2015, arată datele publicate de Banca Naţională. În acelaşi timp, excedentul din comerţul internaţional cu servicii IT (diferenţa dintre exporturi şi importuri) a ajuns la 1,7 mld. euro, în creştere cu 23% faţă de anul anterior şi dublu faţă de acum patru ani.

„Tot ceea ce ne dorim, ca investitori, este ca în România să existe un cadru stabil si predictibilitate fiscala, astfel încât să ne planificăm în continuare strategii de creştere, pe care sa le putem realiza cu succes. Vrem să continuăm să investim atât în creşterea competenţelor în România, în formarea tinerilor absolventi (atat la nivel liceal cat si universitar), cât şi în aducerea de noi proiecte interesante si realizarea de produse inovatoare. Eforturile care au fost facute in ultimii ani pentru a creste atractivitatea si competitivitatea Romaniei trebuie mentinute in continuare, pentru ca Romania sa ramana in continuare un punct important pe harta IT-ului mondial“, a spus Monica Jiman, directorul general ad­junct al Pentalog, un fur­nizor de servicii de consul­tanţă şi dez­voltare soft­ware care are 600 de angajaţi în România.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
servicii,
exporturi,
miliarde,
prag,
record,
crestere,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.