Exerciţii militare de amploare: Avioane de vânătoare japoneze şi bombardiere americane, deasupra Mării Chinei de Est

Autor: Olimpia Nicolae Postat la 09 septembrie 2017 412 afişări

Avioane japoneze de tip F-15 au condus sâmbătă exerciţii aeriene alături de bombardiere americane B1-B deasupra Mării Chinei de Est, conform Forţelor Aeriene de Auto-Apărare din Japonia, informează site-ul agenţiei Reuters.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Propaganda nord-coreeană a transmis că testul nuclear a fost un "cadou" pentru fondatorul statului şi pentru Kim Jong-Il, tatăl actualului lider Kim Jong-Un, considerându-l drept "un eveniment naţional de bun augur care a dat mult curaj şi multă forţă armatei şi poporului nord-coreean".

Forţele aeriene chineze au efectuat de asemenea, joi, exerciţii în premieră privind apărarea împotriva unui "atac surpriză" pe mare, în apropierea Peninsulei Coreene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JAPONIA,
SUA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.