EXCLUSIV: Achim Irimescu, despre declaraţia privind transferul banilor: A fost o metaforă

Postat la 02 aprilie 2016 341 afişări

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat pentru MEDIAFAX că afirmaţiile privind transferul a 35 de miliarde de euro, cu camionul, în afara ţării, în ultimii cinci ani, au reprezentat o "metaforă", iar situaţia nu are legătură cu Traian Băsescu, la mandatul căruia a făcut referire.

EXCLUSIV: Achim Irimescu, despre declaraţia privind transferul banilor: A fost o metaforă

 "A fost o metaforă. Dacă vedeţi declaraţia Curţii de Conturi de câteva zile, 40% din PIB, adică 60 de miliarde de euro sunt evaziune. O parte din bani probabil a ajuns în afara ţării. Exact aşa se spunea şi în 2010 la care m-am referit eu", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în exclusivitate pentru MEDIAFAX.

Precizările vin după ce Achim Irimescu a declarat, într-un interviu acordat Ziarului Financiar, că "Eu (în Vest – n.red.), când fac o afacere cu statul şi câştig, să zic, un milion de euro, eu banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casă sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o făbricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi - îmi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea – n.red.) - s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu - că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi spuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia."

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/exclusiv-achim-irimescu-despre-declaratia-privind-transferul-banilor-a-fost-o-metafora-15191861
15191861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.