Cioloş acuză Parlamentul de decizii electorale: Vom căuta soluţii pentru indemnizaţia mamelor. Sper să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale

Postat la 02 aprilie 2016 114 afişări

Premierul Dacian Cioloş a spus că Guvernul va căuta soluţii pentru indemnizaţiile mamelor, precizând însă că pentru creşterea natalităţii, argument invocat de parlamentari în promovarea legii, este nevoie de alte măsuri şi că speră că aleşii îşi vor aminti de acest subiect şi după alegeri.

Cioloş acuză Parlamentul de decizii electorale: Vom căuta soluţii pentru indemnizaţia mamelor. Sper să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale

 "Vom căuta o soluţie prntru această indemnizaţie. Pentru stimularea creşterii natalităţii insă, trebuie să mergem dincolo de indemnizaţii, să ne gândim la grădiniţe, la locuinţe pentru tineri. Sper ca Parlamentul să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale", a scris premierul, într-un dialog cu cei care comentau pe pagina sa de Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât.

Principala modificare adusă legislaţiei vizează eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/lună al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, precum şi acordarea indemnizaţiei pe perioada până când copilul împlineşte vârsta de doi ani. Mai exact, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ciolos-acuza-parlamentul-de-decizii-electorale-vom-cauta-solutii-pentru-indemnizatia-mamelor-sper-sa-si-aduca-aminte-de-acest-subiect-si-dupa-trecerea-campaniei-electorale-15190871
15190871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.