Evgheni Şevciuk susţine că Transnistria ar putea cere amânarea negocierilor de la Viena

Autor: Iuliana Enache Postat la 03 septembrie 2014 36 afişări

Delegaţia transnistreană ar putea cere amânarea negocierilor în format 5+2 ce urmează să aibă loc la Viena la 11 şi 12 septembrie, a declarat marţi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, citat de Itar-Tass în pagina electronică.

"Delegaţia transnistreană ar putea cere amânarea consultărilor ce urmează să aibă loc la Viena la 11-12 septembrie din cauza măsurilor neprietenoase ale R.Moldova", a declarat Şevciuk. El a acuzat Chişinăul că ruinează negocierile. "Astăzi are loc un război economic, informaţional şi diplomatic împotriva Transnistriei", a declarat el.

Şevciuk a vorbit despre mai multe dosare penale lansate în R.Moldova împotriva unor oficiali transnistreni, inclusiv a premierului şi a unor lideri din regiune, precum şi despre alte acţiuni "îngrijorătoare". "Au creat condiţii pentru suprimarea telefoanelor mobile în Transnistria. Aceasta poate duce la un nou război al telefoanelor. Suntem împotrivă" a declarat el.

"Nu am primit niciun răspuns clar de la partenerii noştri", a adăugat Şevciuk. "Cred că nici ţările vecine, nici participanţii la negocierile în format 5+2 nu sunt interesaţi de escaladarea tensiunilor", a adăugat el.

Negocierile în format 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean au fost întrerupte în februarie 2006. Chişinăul şi Tiraspolul au reuşit să reia dialogul după doi ani la nivel de reprezentanţi politici. Ei se reuneau lunar pentru a rezolva problemele presante ale populaţiei. În martie 2009, negocierile au fost reluate din nou după o întâlnire trilaterală între preşedinţii Rusiei, R.Moldovei şi Transnistriei. La întâlnirile de la Moscova şi Vilnius de anul trecut şi de la Dublin din acest an, părţile au convenit să reia negocierile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
TRANSNISTRIA,
/actualitate/evgheni-sevciuk-sustine-ca-transnistria-ar-putea-cere-amanarea-negocierilor-de-la-viena-13195441
13195441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.