Evacuări, inundaţii şi torente de noroi în California, după o perioadă de secetă îndelungată - VIDEO

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 03 decembrie 2014 49 afişări

Ploi puternice s-au abătut marţi asupra Californiei, provocând torente de noroi, inundaţii şi evacuări în anumite zone, după o lungă perioadă de secetă.

Au fost emise alerte de inundaţii în toată California (vest), din comitatul Orange şi până în Parcul Naţional Yosemite, unde incendii de vegetaţie au despădurit în vară dealuri şi munţi care asigurau protecţie.

Peste 120 de persoane au primit ordine de evacuare la Glendora, o suburbie a oraşului Los Angeles, la Camarillo şi Silverado Canyon şi în comitatul Orange.

În întreg districtul Los Angeles sau în staţiunea-şic de coastă Malibu, torente de noroi au antrenat închiderea temporară a unor autostrăzi şi drumuri. Stâlpi din reţeaua de electrificare au fost trântiţi la pământ, provocând închiderea unor drumuri şi lăsând 11.300 de rezidenţi fără curent timp de aproximativ o oră în comitatul Orange.

Ca de fiecare dată când plouă în această regiune, în care soarele străluceşte aproape permanent, pe Twitter au fost postate comentarii sub hashtagul #LARain.

"Începe să semene a decembrie", afirmă într-un mesaj postat pe Twitter un jurnalist de la DTLA, ataşând o imagine ternă. "Cum ne dăm seama că e furtună? Dispare semnul Hollywood", adaugă altul.

Aceste ploi diluviene, care continuă miercuri, urmează să contribuie la reducerea secetei intense care durează de trei ani în California. Lacurile, rezervoarele şi cursurile de apă au secat puternic.

Serviciul meteorologic National Weather Service (NWS) precizează însă că ele nu vor pune capăt secetei. "Nu va face rău şi sunt necesare mai multe ploi puternice, ca aceasta, pentru a reduce cu adevărat seceta", afirmă NWS într-un mesaj postat pe Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
INTEMPERII,
/actualitate/evacuari-inundatii-si-torente-de-noroi-in-california-dupa-o-perioada-de-seceta-indelungata-video-13697876
13697876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.